Битката за украинския град Соледар е много важна за президента Владимир Путин, защото Русия се нуждае от победа. Това заяви в

...
Битката за украинския град Соледар е много важна за президента Владимир Путин, защото Русия се нуждае от победа. Това заяви в
Коментари Харесай

Военен експерт: Русия има нужда от победа

Битката за украинския град Соледар е много важна за президента Владимир Путин, защото Русия се нуждае от победа. Това заяви в студиото на Euronews Bulgaria бишият боен министър Тодор Тагарев. Той добави, че руската войска не е постигала военен успех от половин година.

„ Руската Коледа, 6-7 януари, президентът Путин подписа специфичен декрет, с който едностранно разгласи помирение и преустановяване на огъня. „ Вагнер “ използваха това преустановяване на огъня, с цел да прегрупират силите (си) и да нападат Соледар. Те още тогава претендираха, че са постигнали доста сериозен триумф в Соледар. А оня ден към този момент оповестиха, че са го завладяли “, напомни Тагарев.

 
Градът е дребен, 10-ина хиляди души преди войната. Той няма някакво изключително значение самичък по себе си. От една страна, той би бил значим, с цел да продължи интервенцията против Бахмут, който е малко по на юг от Соледар. Но по-важният детайл тук е, че на Русия доста ѝ би трябвало някаква победа. Да се похвали с някаква победа, защото последно Русия реализира някакъв боен триумф при започване на юли, когато превзеха Лисичанск. Оттогава мина половин година, съветската войска единствено отстъпва, концентрира доста старания в региона на Бахмут, само че не съумява да реализира никакъв резултат.
„ Тук към този момент идва забавният миг – кой е положителния боен, кой може да реализира някакви военни резултати в Югоизточна Украйна? Дали съветската войска, или частната военна компания “, пита военният специалист.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР